(MIS) - کارآفرینی
این رشته هنوز رشتهای کاملاً نو در ایران است و فارغالتحصیلان آن از سال 87 وارد بازار کار و مراکز دولتی شده اند. این رشته در کنکور سال ۱۳۸5 نو ترین رشته به حساب میآمده است.

پیسی مگزین
پیسی مگزین (به انگلیسی: PC Magazine) (به شکل خلاصه: PC Mag) یک مجلهٔ رایانهای است که توسط شرکت زیف دیویس (به انگلیسی: Ziff Davis) منتشر میشود. نسخه چاپی آن از سال ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۹ ادامه داشت و نسخه برخط از سال ۱۹۹۴ تاکنون منتشر میشود. پیسی مگزین به موضوعاتی چون بررسی سختافزار و نرمافزار رایانه و موضوعات فناوری اطلاعات میپردازد.
پیسی ورلد
پیسی ورلد (به انگلیسی: PCWorld) یک مجله جهانی رایانه است که ماهانه توسط آیدیجی منتشر میشود. این مجله پیشنهادهای مختلفی را در موارد گوناگون در باره رایانه شخصی، اینترنت، و دیگر فناوریهای شخصی ارائه میکند. در هر شماره، پیسی ورلد آزمایشهای مختلفی را روی انواع سختافزار و نرمافزار از شرکتهای سازنده مختلف انجام میدهد که شامل دوربینهای دیجیتال، تجهیزات صوتی و تلویزیونها نیز میشود.
در ماه ژوئیهٔ ۲۰۱۳ میلادی پیسیورلد پس از حدود ۳۰ سال سابقهٔ چاپ، اعلام کرد که دیگر مجلهٔ چاپشدهٔ خود را منتشر نخواهد کرد و از این پس پیسیورلد تنها به صورت دیجیتال به حیات خود ادامه خواهد داد.
س ت
سِ تِ (C't) یک گاهنامه رایانهای به زبان آلمانی است که هر دو هفته یکبار توسط انتشاراتی هایزه منتشر میشود. نام C't کوتاه شدهٔ واژهٔ آلمانی Computertechnik به معنی فن رایانه است. نسخهای از آن نیز برای هلند بطور ماهانه منتشر میشود. نخستین شماره این مجله در دسامبر ۱۹۸۳ به چاپ رسید و فروش آن در ربع دوم سال ۲۰۰۲ به حدود ۳۸۵٬۰۰۰ نسخه رسید.
مجله رایانه
رایانه مجلهای است تخصصی در مورد کامپیوتر که از ابتدای سال ۱۳۶۹ بصورت ماهیانه منتشر شده و در سطح ایران پخش میشود. در هر شماره رایانه تقریباً ۱۵۰ صفحه مقاله در سطوح مبتدی، پیشرفته و حرفهای در خصوص موضوعات مختلف کامپیوتری به چاپ میرسد.
پیسی پرو
پیسی پرو (به انگلیسی: PC Pro) یکی از چندین مجلهٔ کامپیوتری است که توسط انتشارات دنیس ماهیانه در بریتانیا چاپ میشود. همچنین پیسی پرو اجازهٔ بازنشر برخی مقالات یا حتی کل مجله را در کشورهای مختلفی در سراسر جهان میدهد و برخی مقالات نیز به زبان محلی ترجمه میشوند. تا سال ۲۰۰۶، پیسی پرو پرفروشترین ماهنامه در بریتانیا بود.
LWN.net
LWN.net یک نشریه اینترنتی مرتبط با رایانه است که بیشتر بر روی نرمافزارهای آزاد، نرمافزارهای لینوکس و دیگر سیستمعاملهای شبه یونیکس تمرکز دارد. این نشریه به صورت هفتگی منتشر میشود و گزارشهای مجزایی هم در اکثر روزها در وبگاه قرار میگیرند و گفتگو و تبادل نظر هم به هر گزارش چسبیده شده است. بیشتر گزارشهایی که به صورت روزانه منتشر میشوند، خلاصهای کوتاه از مقالاتی هستند که در جاهای دیگر انتشار یافتهاند و به صورت رایگان در دسترس همه خوانندگان قرار دارند. مقالات اصلی هم به صورت هفتگی و معمولاً در روز پنجشنبه منتشر میشوند. مقالات اصلی به مدت یک هفته تنها در دسترس مشترکین نشریه هستند و پس از اینکه یک هفته از مدت زمان انتشار مقاله گذشت، به صورت رایگان در دسرس همه خوانندگان قرار میگیرند. LWN.net وابسته به Eklektix, Inc است.
فورونیکس
فورونیکس (به انگلیسی: Phoronix) وبگاهی است که در سال ۲۰۰۴ توسط مایکل لارابل ایجاد شده است. از جمله خدمات ارائه شده در این وبسایت تحلیلی-خبری، میتوان به نقد و بررسی توزیعهای گنو/لینوکس و دیگر محصولات، مصاحبهها، تصاویری از توزیعها، بنچمارک گرفتن از محصولات مختلف و ... اشاره کرد. این وبسایت به سوگیری داشتن و طرفداری از لینوکس شهرت دارد. فورونیکس از معدود وبسایتهای تحلیلی مرتبط با لینوکس است که سختافزار رایانه خصوصاً کارت گرافیکها را هم مورد پوشش قرار میدهد و به صورت روزانه بروزرسانی میشود.
لینوکس ویس
لینوکس ویس (به انگلیسی: Linux Voice) یک مجلهیِ لینوکسی و متنباز است که انتشار آن از سال ۲۰۱۴ میلادی در بریتانیا آغاز شده است. برای تامین هزینههای ایجاد این مجله، کمپین درخواست سرمایه مردمی در سایت ایندیگوگو موفق به جمعآوری بیش از ۱۰۰۰۰۰ یورو شد. نیمی از سود لینوکس ویس صرف کمک به نرمافزارهای آزاد و متنباز میشود و محتوی هر نسخهیِ آن بعد از آن ۹ ماه تحت لیسانس کریتیو کامنز در دسترس قرار میگیرد.
;login:
;login: یک نشریه فنی قدیمی است که توسط انجمن یوزنیکس منتشر میشود و موضوع آن در رابطه با سیستمعامل یونیکس و به طور کلی مدیریت سیستم است. این نشریه هر دو ماه یک بار منتشر میشود. ;login: اولین بار در سال ۱۹۷۵ توسط مل فرنتز بنیان نهاده شد. نام اولیه این نشریه اخبار یونیکس (به انگلیسی: UNIX News) بود که در سال ۱۹۷۸ به ;login: تغییر پیدا کرد.
سمیکالن اولیهای که در نام این نشریه وجود دارد، از اعلان ورود به سیستم در نسخههای اولیه یونیکس گرفته شده است. یک کد گریز که مخصوص ترمینال مدل ۳۷ بود، در بقیه ترمینالها به شکل یک سمیکالن نمایش مییافت.
مکورلد
مکورلد (به انگلیسی: Macworld) یک مجله ماهانه رایانهای و یک وبگاه است که به معرفی محصولات شرکت اپل اختصاص دارد و توسط شرکت مک پابلیشینگ (به انگلیسی: Mac Publishing) که دفتر مرکزی آن در سان فرانسیسکو در ایالات متحده آمریکا قرار دارد، منتشر میشود.
مک لایف
مک|لایف (به انگلیسی: Mac|Life) یک ماهنامه آمریکایی میباشد که توسط شرکت فیوچر پیالسی منتشر شده و بر روی رایانههای شخصی مکینتاش و دیگر محصولات مربوط به آن از جمله آیفون و آیپاد، متمرکز است. بین سپتامبر ۱۹۹۶ الی فوریه ۲۰۰۷، این مجله با عنوان مکادیکت منتشر میشد.
مکفرمت
مک فرمت (به انگلیسی: MacFormat) بزرگترین مجلهی بریتانیا برای کاربران مکینتاش میباشد. این مجله که هر ماه توسط شرکت فیوچر پیالسی منتشر میشود، از سال ۱۹۹۳ کار خود را شروع کرده است.
تپ!
تپ! (به انگلیسی: !Tap) مجلهای مخصوص صاحبان دستگاههای آیاواس دار شرکت اپل (آیفون، آیپد و آیپاد تاچ) میباشد. این مجله که توسط فیوچر پیالسی چاپ میگردد خواهر خواندۀ مجلۀ مک فرمت است.
ویندوز: مجله رسمی
ویندوز: مجله رسمی (به انگلیسی: Windows: The Official Magazine) یک مجله فناوری میباشد که توسط فیوچر پیالسی و به کمک مایکروسافت، به صورت جهانی چاپ میشود. مجله خود را "مجلهی رایانهای برای زندگی واقعی" عنوان کرده و شامل اخبار، راهنماییها، خصوصیتها و بررسیهایی میشود تا باعث گردد خوانندگانش از رایانه شخصی خود بهتر استفاده کنند.
این مجله به خاطر بزرگترین مجله منتشر شده در تاریخ مشهور بوده و در یازده کشور به چاپ میرسد. ویندوز: مجله رسمی یک روز بعد از منتشر شدن ویندوز ویستا در بریتانیا، آمریکا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، پرتغال، هلند، بلژیک (آلمانی زبان)، برزیل، آفریقای جنوبی و استرالیا شروع به کار کرد. همچنین این عنوان در اتریش، کانادا، دانمارک، ایتالیا، نروژ، سوئد، سویس، بحرین، بلژیک (فرانسوی زبان)، فنلاند، یونان، هنگ کنگ، هند، لیتوانی، موریس، نیوزلند، عمان، پاکستان، سنگاپور، اوکراین، تایوان و تایلند فروخته میشود.
اینفورمیشنویک
اینفورمیشنویک (به انگلیسی: InformationWeek) یک منبع اطلاعاتی آنلاین در آدرس www.informationweek.com است که یک شامل نشریه اینترنتی، رویدادهای مجازی و رو در رو و مقالات پژوهشی است. اولین نسخه آن در سال ۱۹۷۹ توسط CMP Media که بعدها CMP Technology نام گرفت، منتشر شد. مقر این نشریه در سانفرانسیسکو کالیفرنیا است.
اینفوورلد
اینفوورلد (به انگلیسی: InfoWorld) یک رسانه برخط تجاری مرتبط با فناوری اطلاعات است که تحت لوای IDG Enterprise فعالیت میکند. این مجله در سال ۱۹۷۸ تحت عنوان نشریه ماشینهای هوشمند (به انگلیسی: Intelligent Machines Journal) و توسط جیم وارن فعالیت خود را آغاز کرد و در اواخر ۱۹۷۹ به آیدیجی فروخته شد. در طی سالهای بعد نشریه به InfoWorld تغیر نام داد. در سالهای بعد نشریه کمکم به سمت الکترونیکی شدن سو گرفت و در ۲ آوریل ۲۰۰۷ اخرین نسخه چاپ شده آن منتشر شد و از آن پس تنها به صورت الکترونیکی منتشر میشود. مقر این نشریه در سن فرانسیسکو است و از کارکنان و نویسندگان آن از سرتاسر ایالات متحده در تهیه این نشریه مشارکت میکنند.
پیوست (ماهنامه)
ماهنامه پیوست یک نشریه اطلاع رسانی، پژوهشی و فرهنگی است که اولین پیششمارههای خود را در آبان ماه ۱۳۹۱ هم زمان با سیزدهمین نمایشگاه تلکام منتشر کرد. پس از این در اسفند ۹۱ نخستین شماره این نشریه به صورت عمومی عرضه شد.
توجه این نشریه معطوف به گرایشهای مدیریتی و تجارتی در حوزه فناوری اطلاعات ایران است و رویکرد آن ارائه گزارشهای تحلیلی و آماری، اخبار پردازش شده، دستیابی به آمارهای تاییده شده، گفتگوی ادامهدار با مدیران ارشد کشور و تمرکز روی نگاه چند وجهی و تحلیل روی مضامین روز فناوری اطلاعات و ارتباطات میباشد.
کامپیوتر میوزیک (مجله)
کامپیوتر میوزیک (به انگلیسی: Computer Music) مجلهای بریتانیایی در حوزۀ موسیقی دیجیتال تولید شده در رایانه میباشد. هر شماره از این مجله به همراه یک دیویدی به فروش میرسد که در آن نمونه آهنگ، افزایه صوتی، آموزش، دموی نرمافزارها و چندین مطلب مرتبط دیگر وجود دارد.
داتنت (مجله)
داتنت (به انگلیسی: net.) مجلهو وبسایتی بریتانیایی در حوزۀ انترنت و رایانه میباشد. این مجله که از سال ۱۹۹۴ شروع به کار نموده است، هر چهار هفته یکبار یک شماره را منتشر میکند (هر سال ۱۳ شماره). مخاطبان اولیۀ داتنت کاربران معمولی اینترنت بود اما با گذشت زمان این مجله مخصوص طراحان وب آماتور و حرفهای شد. در سال ۲۰۱۱ نیز اولین شماره از این مجله در فرمت دیجیتال برای تبلتها آماده شد.
پیسی گیمر
پیسی گیمر (به انگلیسی: PC Gamer) یک مجله بریتانیایی است که از سال ۱۹۹۳ چاپ شده و دربارۀ بازیهای رایانهای میباشد. این مجله هر ماه و توسط شرکت فیوچر پیالسی چاپ میشود. پیسی گیمر در مناطق مختلف جهان یافت میشود اما نسخههای بریتانیایی و آمریکاییاش پرفروشترینها هستند. این مجله شامل اخبار صنعت بازیهای ویدئویی، پیشبررسی بازیهای جدید، بررسی بازیهای جدید و پرطرفدار و دیگر مسائل سختافزاری و اصلاحات میشود.
اج (مجله)
اِج (به انگلیسی: Edge) به معنی لبه مجلهای بریتانیایی در حوزهٔ بازیهای رایانهای و دیگر فناوریها میباشد. این مجله به خاطر تماسهایش با شرکتها، موضعگیریهای مقالات، نوشتار منحصربهفرد سوم شخصی، جوایز سالانه و قدمتش معروف است.
بازینما
بازینما از جمله اولین نشریه های تخصصی بازیهای ویدئویی در ایران، کار خود را از سال ۱۳۸۲ با جمعی از علاقهمندان به این صعنت نوپا آغاز کرد. در سالهای ابتدایی نام بازینما تنها محدود به ماه نامهی بازیهای رایانهای میشد اما پس از گذشت زمان، در بسیاری از زمینههای مرتبط با بازیهای رایانهای مانند سایت، فروشگاه و بازی سازی فعال شد.
تاریخچه
بازینما در سال ۱۳۸۱ و تحت عنوان ماهنامهای به نام دنیای نرمافزار توسط نریمان فرامرزی و آراد حقی شروع بهکار کرد. پس از چهار شماره، امید مهدیپور به عنوان دبیر تحریریه و فرهاد کریمی در سمت نویسنده به بازینما اضافه شدند. در شمارههای ابتدایی، این مجله به صورت ۲ ماه یک بار منتشر میشد. با رسیدن به شمارهی ۱۲ و جدایی امید مهدیپور از بازینما، محمود بلالی که پیش از این در مجلات دیگر بازی فعالیتهایی داشت به سمت دبیر تحریریه منصوب شد، البته محمود بلالی نیز پس از شمارهی ۱۸ به ماهنامه بازیکام پیوست و این سمت باز هم دستخوش تغییراتی شد. از شماره ۲۴ تا ۳۴ نیز فرجام کلیایی که خوانندگان بازینما با نام مستعار «بابای باربد» با او آشنا هستند در بازینما فعالیت میکرد و پس از آن محمد میرزایی تا به امروز در سمت دبیر تحریریه بازینما فعالیت میکند. در طول این سالها، بازینما زیر نظر شورای سردبیری متشکل از نریمان فرامرزی، وحید یوسفی و محمد میرزایی اداره شده است.
مجله
از شروع به کار بازینما تا بحال، مجله شامل بخشهای مختلفی بوده که به مرور زمان حذف یا اضافه شدند. در حال حاضر محوریت اصلی مجله شامل این قسمتها می باشد:
اخبار
در این قسمت، اخبار مربوط به بازیها و همچنین شایعات مربوط به آنها نوشته میشود.
نقد و بررسی
در این قسمت، بازیهای عرضه شده نقد و بررسی میشوند. شیوهی امتیاز دهی مجلهی بازینما از ابتدا چند بار دچار تغییر شده است. در حال حاضر از بین ۰ تا ۱۰ امتیازی به بازیها تعلق میگیرد و نکات مثبت و منفی بخشهای مختلف هر بازی به تفکیک بیان میشود.
پیش نمایش
در این قسمت، بازیهایی که در آینده وارد بازار میشوند، معرفی میگردد. ضمن اینکه به تازگی بخشی تحت عنوان پیش نمایش تصویری نیز در مجله قرار گرفته است.
سرگرمی
بخشی از مجله که شما را با دنیایی جالب از تفریحات آشنا میکند. بخشی که در آن نه از کنسول بازی خبری هست و نه یک کامپیوتر با مشخصات خوب برای بازی کردن. بلکه در این بخش نگارنده قصد آشنایی مخاطب با سرگرمیهای غیر دیجیتالی را دارد.
روزی روزگاری بازی
بخشی که با تاریخچه و معرفی کنسولها و بازیهای قدیمی میپردازد.
سخت افزار
در این قسمت، مباحثی نظیر معرفی قطعات جدید و کنسولها و راهنمایی برای خرید لوازم جانبی ارایه میشود.
همچنین پوشش خبری نمایشگاههای مهم مانند E3 و Tokyo Game Show بخشی از محتوای مجله است که در شمارههای خاص به صورت ویژه نامه در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد. قبلاً همراه با مجلهی بازینما دو دی وی دی شامل محتویات مختلف مثل تریلر بازیها و سایر موارد به خریداران ارائه میشد اما اکنون تعداد این دیسک ها به یک عدد کاهش یافته است. همچنین در بسته بندی مجله یک پوستر با ابعاد مشخص وجود دارد که تصویر آن برگرفته از Artwork های بازیهای روز میباشد.
وبگاه
وبگاه بازینما در سال ۱۳۸۶ با هدف گسترش دایره فعالیت مجله و دریافت راحتتر نظرات، پیشنهادها و انتقادات آنها، تأسیس شد. سایت بازینما ابتدا کار خود را با دو بخش تالار گفتگو و صفحه اصلی آغاز کرد اما در ادامه بخشهای بسیار زیادی به آن اضافه شدند. وب سایت بازینما اکنون با داشتن بیش از صد و ده هزار نفر کاربر و با حجمی بیش از ۳۰۰ گیگابایت اطلاعات، بزرگترین سایت تخصصی بازی های رایانه ای در جمهوری اسلامی ایران و همچنین خاورمیانه به شمار میرود. در حال حاضر این سایت شامل بخشهای زیر میباشد:
صفحه اصلی
تالارهای گفت و گو
گالری تصاویر
آپلودر تصویر
بازارچه
فروشگاه
بازیهای آنلاین
کمیک
بلاگ
گروههای هواداری
مجموعه مسابقات سالیانه فیس آف
تاس طلایی (انتخاب برترینهای سال)
در ششم بهمن ۱۳۹۰ وبگاه بازینما در چهارمین جشنواره وب ایران به عنوان برترین وبگاه بازیهای رایانهای از نظر کاربران انتخاب شد.
ساخت بازی
در سالهای اخیر این مجموعه در راستای گسترش خود تصمیم به ساخت بازیهای کامپیوتری گرفت و با خدمت گرفتن افراد با حرفه های گوناگون اکنون بازی "زندگی جدید سارا" را تولید کرده و در حال فعالیت بر روی چند پروژه دیگر نیز هست.
همایشها
همه ساله، بازینما همایشی با محوریت بازیهای رایانهای برپا میکند تا در جمعی دوستانه و خانوادگی با گفت و گوهای کارشناسی و نمایش تازههای دنیای گیم باعث رونق هر چه بیشتر این صنعت نوپا در ایران شود. سومین همایش بازینما با عنوان "نقش بازی در سلامت خانواده" که در تابستان ۸۸ برگزار شد با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. طبق گفته مسئولین سایت و مجله بازینما، در آینده شاهد همایشهای دیگری از سوی بازینما خواهیم بود.
حضور در نمایشگاهها
این مجموعه به طور معمول در نمایشگاههای مختلف پیرامون بازیهای رایانهای سراسر دنیا حضور داشته، ولی به طور رسمی و به عنوان یک خبرگزاری معتبر در نمایشگاه Gamescom 2009 و Dubai Game World Expo 2009 & 2010 حضور پررنگی داشته است. از حضور بازینما در نمایشگاههای داخلی هم میتوان از نمایشگاه الکامپ نام برد.
فعالیتهای جهانی
از همکاری مجله بازینما با شرکتهای بازیسازی خارجی میتوان به استودیوهای والو، الکترونیک آرتز، اسکور انیکس، اکتیویژن و Bethesda اشاره کرد که تا به حال کاورها، مطالب و تصاویر اختصاصی برای بازینما تهیه کردهاند. آشنایی بازینما با شرکت Bethesda به نمایشگاه Games Convention 2008 برمیگردد. از همکاری بازینما با این شرکت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
طراحی روی جلد انحصاری شماره ۶۲ مجله بازینما توسط Bethesda
مطالب و تصاویر اختصاصی از بازی Skyrim در شماره ۶۴ مجله بازینما
پوستر اختصاصی از بازی Rage در شماره ۶۸ مجله بازینما
پلی (مجله)
پلی (به انگلیسی: Play) یک ماهنامه اطلاع رسانی بازیهای رایانهای است که در پادشاهی متحده منتشر میشود، و فعالیت اصلی آن معرفی محصولات پلیاستیشن سونی است. شماره اول آن در اکتبر سال ۱۹۹۵ میلادی منتشر شد.
پیسی زون
پیسی زون (به انگلیسی: PC Zone) یک مجله تخصصی رایانههای شخصی و بازیهای ویدئویی بریتانیایی است که به شکل ماهانه، برای نخستین بار در آوریل ۱۹۹۳ منتشر شد. این مجله، نخستین مجله در بریتانیا بود که به شکل تخصصی به بررسی مباحث مرتبط با رایانههای شخصی سازگار با آیبیام میپرداخت. پیش از انتشار پیسی زون، مجلات دیگری بودند که به مباحث رایانه میپرداختند اما بیشتر جنبه سرگرمی داشتند و با انتشار پیسی زون، این مبحث به شکلی تخصصی در بریتانیا، درقالب مجله رواج یافت.
بعدها این مجله، دارای بخشها و مباحث دیگری نیز شد. بخشهایی چون نقد و بررسی شرکتهای سازنده قطعات سختافزاری، تولید کننده بازیهای ویدئویی، نقد و بررسی بازیهای ویدئویی و امتیاز بهآنها به مباحث پیشین مجله پیوست داده شد.
انتشار این مجله در ۲ سپتامبر ۲۰۱۰ متوقف شد.
پیسی فرمت
پیسی فرمت (به انگلیسی: PC Format) یک مجلهی بریتانیایی است که توسط شرکت فیوچر پیالسی منتشر میشود. این مجله که از سال ۱۹۹۱ چاپ میشود، شامل مقالاتی پیرامون بازیهای رایانهای، سرگرمیها، نحوۀ کار با نرمافزارها و سختافزارها است. معمولاً پیسی در پیسی فرمت نماد رایانههایی با سیستم عامل مایکروسافت ویندوز میباشد؛ هر چند گاهی اوقات به دیگر رایانهها هم اشارهای میشود.
پیسی مگزین
پیسی مگزین (به انگلیسی: PC Magazine) (به شکل خلاصه: PC Mag) یک مجلهٔ رایانهای است که توسط شرکت زیف دیویس (به انگلیسی: Ziff Davis) منتشر میشود. نسخه چاپی آن از سال ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۹ ادامه داشت و نسخه برخط از سال ۱۹۹۴ تاکنون منتشر میشود. پیسی مگزین به موضوعاتی چون بررسی سختافزار و نرمافزار رایانه و موضوعات فناوری اطلاعات میپردازد.
دنیای بازی
دنیای بازی نام دو هفته نامه ای است که به معرفی بازیهای رایانهای، پیش نمایش، نقد و همچنین تمامی مسائل مربوط به آن میپردازد. این نشریه همچنین ویژهنامههای بازیهای رایانهای داخلی را بهصورت دوماهنامه منتشر میکند.
بخشهای نشریه
تازهها: در این بخش اخبار مربوط به شرکتهای تولید کننده بازی و همچنین شایعات مربوط به آنها ثبت میشود.
اسباب بازی: در این بخش، مقولههایی نظیر اور کلاکینگ و همچنین معرفی قطعات جدید و کنسولها درج میشود.
اولین نگاه: در این بخش، بازیهایی که در آیندهای نزدیک وارد بازار میشوند، معرفی میگردد. علاوه بر توضیحات بازی، قسمتی کوچک نیز به معرفی سازندگان و انتشار دهنده بازی اختصاص داده میشود.
نقد بازی: در این قسمت، همان طور که از نام پیداست، بازیهای عرضه شده نقد میشوند. همانند قسمت اولین نگاه، این جا هم قسمتی به معرفی شرکتهای سازنده اخنصاص داده میشود.
بررسی کوتاه: در این قسمت، بازیهایی که اهمیت کمتری دارند و جایی برای نقد آنها نیست، معرفی میشوند.
پرونده: و اما جالبترین و هنر مندانهترین قسمت نشریه، قسمت پرونده است. در این قسمت هر شماره یکی از زیباترین بازیها و یا مجموعه بازیها انتخاب شده و نویسندگان اصلی نشریه مطالبی در مورد تاریخچه و علت به یاد ماندنی شدن بازیها مینویسند.این بخش یکی از پر طرفدارترین و در عین حال با ارزشترین قسمت نشریهاست.
فلش بک: در این قسمت، بازیهایی که تاریخ انتشار آنها حد اقل مربوط به ۳ سال پیش است و ممکن است بازی کنندهها آن را جا گذاشته باشند، و یا حتی کسانی که سیستمی برای اجرای بازیهای جدید ندارند، بتوانند از آن استفاده کنند.
دنیای دیجیتال، موزه و ذره بین: دنیای دیجیتال مربوط به مسائل روز دنیای بازی نظیر تهاجم فرهنگی در بازیها و یا دیدگاههای نادرستی که در ایران نسبت به بازیهای رایانهای وجود دارد است. موزه قسمتی برای معرفی بازیهای بسیار قدیمی و در اصل پایه ساز بازیهای امروزی است، و از این جهت ارزش بالایی دارد. مطالب قسمت ذره بین یکی از پرطرفدارترین قسمتهای این نشریهاست و به طور سر راست به مشکلات خود گیمرها میپردازد. مطالب این قسمت طنز واقعی است و به شکل زیبایی پرداخته میشوند.
دنیای دیگر: این قسمت به معرفی بازیهای ممو میپردازد و همچنین راهنما و آموزش بازیهای نقش آفرینی است.
فامیتسو
فامیتسویک مجله اطلاع رسانی بازیهای رایانهای ژاپنی است که توسط شرکت انتربراین و توکوما شوتن منتشر میشود، پنج نسخه دارد Famitsū: Shūkan Famitsū, Famitsū PS, Famitsū Xbox, Famitsū Wii+DS، و Famitsū Wave DVD و مشهورترین مجله اطلاعرسانی بازی در ژاپن است.
گیم اینفورمر
گیم اینفورمر(به انگلیسی: Game Informer) (یا به طور مخفف GI) یک ماهنامه اطلاع رسانی بازیهای رایانهای است که در ایالات متحده منتشر و شامل نقدها، اخبار و راهنمای بازیهای رایانهای است.و در اوت ۱۹۹۱ شروع به کار کرد، این مجله نزدیک به ۳ میلیون مشترک دارد که از این لحاظ در آمریکا اول است، و در یک چهارم اول سال ۲۰۰۷، بیست و سومین مجله بزرگ آمریکا شناخته شد.مالک و ناشر این مجله شرکت گیماستاپ است.
گیمپرو
گیمپرو(به انگلیسی: GamePro)یک ماهنامه اطلاع رسانی بازیهای رایانهای است که در ایالات متحده منتشر میشود. مرکز آن در ردوود، کالیفرنیا بوده و در سال ۱۹۸۹ توسط پت فرل و خواهرخوانده او لیان مکدرمونت شروع به انتشار کرد.
مجله بازیهای کامپیوتری و ویدئویی
بازیهای ویدویی و رایانهای (به انگلیسی: Computer and Video Games) (CVG یا C+VG) یک مجله بازیهای ویدئویی بریتانیایی است که برای نخستین بار در نوامبر ۱۹۸۱ منتشر و روند انتشار آن، به شکل ماهانه تاکنون ادامه داشته است.
نقد و بررسی بازیهای قدیمی و جدید، امتیازدهی به بازیها، معرفی شرکتهای بازیسازی جهان، معرفی رمز و کد و استراتژی بازیها از مطالب و بخشهای این مجله بازی بریتانیایی است
این رشته هنوز رشتهای کاملاً نو در ایران است و فارغالتحصیلان آن از سال 87 وارد بازار کار و مراکز دولتی شده اند. این رشته در کنکور سال ۱۳۸5 نو ترین رشته به حساب میآمده است.

پیسی مگزین
پیسی مگزین (به انگلیسی: PC Magazine) (به شکل خلاصه: PC Mag) یک مجلهٔ رایانهای است که توسط شرکت زیف دیویس (به انگلیسی: Ziff Davis) منتشر میشود. نسخه چاپی آن از سال ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۹ ادامه داشت و نسخه برخط از سال ۱۹۹۴ تاکنون منتشر میشود. پیسی مگزین به موضوعاتی چون بررسی سختافزار و نرمافزار رایانه و موضوعات فناوری اطلاعات میپردازد.
پیسی ورلد
پیسی ورلد (به انگلیسی: PCWorld) یک مجله جهانی رایانه است که ماهانه توسط آیدیجی منتشر میشود. این مجله پیشنهادهای مختلفی را در موارد گوناگون در باره رایانه شخصی، اینترنت، و دیگر فناوریهای شخصی ارائه میکند. در هر شماره، پیسی ورلد آزمایشهای مختلفی را روی انواع سختافزار و نرمافزار از شرکتهای سازنده مختلف انجام میدهد که شامل دوربینهای دیجیتال، تجهیزات صوتی و تلویزیونها نیز میشود.
در ماه ژوئیهٔ ۲۰۱۳ میلادی پیسیورلد پس از حدود ۳۰ سال سابقهٔ چاپ، اعلام کرد که دیگر مجلهٔ چاپشدهٔ خود را منتشر نخواهد کرد و از این پس پیسیورلد تنها به صورت دیجیتال به حیات خود ادامه خواهد داد.
س ت
سِ تِ (C't) یک گاهنامه رایانهای به زبان آلمانی است که هر دو هفته یکبار توسط انتشاراتی هایزه منتشر میشود. نام C't کوتاه شدهٔ واژهٔ آلمانی Computertechnik به معنی فن رایانه است. نسخهای از آن نیز برای هلند بطور ماهانه منتشر میشود. نخستین شماره این مجله در دسامبر ۱۹۸۳ به چاپ رسید و فروش آن در ربع دوم سال ۲۰۰۲ به حدود ۳۸۵٬۰۰۰ نسخه رسید.
مجله رایانه
رایانه مجلهای است تخصصی در مورد کامپیوتر که از ابتدای سال ۱۳۶۹ بصورت ماهیانه منتشر شده و در سطح ایران پخش میشود. در هر شماره رایانه تقریباً ۱۵۰ صفحه مقاله در سطوح مبتدی، پیشرفته و حرفهای در خصوص موضوعات مختلف کامپیوتری به چاپ میرسد.
پیسی پرو
پیسی پرو (به انگلیسی: PC Pro) یکی از چندین مجلهٔ کامپیوتری است که توسط انتشارات دنیس ماهیانه در بریتانیا چاپ میشود. همچنین پیسی پرو اجازهٔ بازنشر برخی مقالات یا حتی کل مجله را در کشورهای مختلفی در سراسر جهان میدهد و برخی مقالات نیز به زبان محلی ترجمه میشوند. تا سال ۲۰۰۶، پیسی پرو پرفروشترین ماهنامه در بریتانیا بود.
LWN.net
LWN.net یک نشریه اینترنتی مرتبط با رایانه است که بیشتر بر روی نرمافزارهای آزاد، نرمافزارهای لینوکس و دیگر سیستمعاملهای شبه یونیکس تمرکز دارد. این نشریه به صورت هفتگی منتشر میشود و گزارشهای مجزایی هم در اکثر روزها در وبگاه قرار میگیرند و گفتگو و تبادل نظر هم به هر گزارش چسبیده شده است. بیشتر گزارشهایی که به صورت روزانه منتشر میشوند، خلاصهای کوتاه از مقالاتی هستند که در جاهای دیگر انتشار یافتهاند و به صورت رایگان در دسترس همه خوانندگان قرار دارند. مقالات اصلی هم به صورت هفتگی و معمولاً در روز پنجشنبه منتشر میشوند. مقالات اصلی به مدت یک هفته تنها در دسترس مشترکین نشریه هستند و پس از اینکه یک هفته از مدت زمان انتشار مقاله گذشت، به صورت رایگان در دسرس همه خوانندگان قرار میگیرند. LWN.net وابسته به Eklektix, Inc است.
فورونیکس
فورونیکس (به انگلیسی: Phoronix) وبگاهی است که در سال ۲۰۰۴ توسط مایکل لارابل ایجاد شده است. از جمله خدمات ارائه شده در این وبسایت تحلیلی-خبری، میتوان به نقد و بررسی توزیعهای گنو/لینوکس و دیگر محصولات، مصاحبهها، تصاویری از توزیعها، بنچمارک گرفتن از محصولات مختلف و ... اشاره کرد. این وبسایت به سوگیری داشتن و طرفداری از لینوکس شهرت دارد. فورونیکس از معدود وبسایتهای تحلیلی مرتبط با لینوکس است که سختافزار رایانه خصوصاً کارت گرافیکها را هم مورد پوشش قرار میدهد و به صورت روزانه بروزرسانی میشود.
لینوکس ویس
لینوکس ویس (به انگلیسی: Linux Voice) یک مجلهیِ لینوکسی و متنباز است که انتشار آن از سال ۲۰۱۴ میلادی در بریتانیا آغاز شده است. برای تامین هزینههای ایجاد این مجله، کمپین درخواست سرمایه مردمی در سایت ایندیگوگو موفق به جمعآوری بیش از ۱۰۰۰۰۰ یورو شد. نیمی از سود لینوکس ویس صرف کمک به نرمافزارهای آزاد و متنباز میشود و محتوی هر نسخهیِ آن بعد از آن ۹ ماه تحت لیسانس کریتیو کامنز در دسترس قرار میگیرد.
;login:
;login: یک نشریه فنی قدیمی است که توسط انجمن یوزنیکس منتشر میشود و موضوع آن در رابطه با سیستمعامل یونیکس و به طور کلی مدیریت سیستم است. این نشریه هر دو ماه یک بار منتشر میشود. ;login: اولین بار در سال ۱۹۷۵ توسط مل فرنتز بنیان نهاده شد. نام اولیه این نشریه اخبار یونیکس (به انگلیسی: UNIX News) بود که در سال ۱۹۷۸ به ;login: تغییر پیدا کرد.
سمیکالن اولیهای که در نام این نشریه وجود دارد، از اعلان ورود به سیستم در نسخههای اولیه یونیکس گرفته شده است. یک کد گریز که مخصوص ترمینال مدل ۳۷ بود، در بقیه ترمینالها به شکل یک سمیکالن نمایش مییافت.
مکورلد
مکورلد (به انگلیسی: Macworld) یک مجله ماهانه رایانهای و یک وبگاه است که به معرفی محصولات شرکت اپل اختصاص دارد و توسط شرکت مک پابلیشینگ (به انگلیسی: Mac Publishing) که دفتر مرکزی آن در سان فرانسیسکو در ایالات متحده آمریکا قرار دارد، منتشر میشود.
مک لایف
مک|لایف (به انگلیسی: Mac|Life) یک ماهنامه آمریکایی میباشد که توسط شرکت فیوچر پیالسی منتشر شده و بر روی رایانههای شخصی مکینتاش و دیگر محصولات مربوط به آن از جمله آیفون و آیپاد، متمرکز است. بین سپتامبر ۱۹۹۶ الی فوریه ۲۰۰۷، این مجله با عنوان مکادیکت منتشر میشد.
مکفرمت
مک فرمت (به انگلیسی: MacFormat) بزرگترین مجلهی بریتانیا برای کاربران مکینتاش میباشد. این مجله که هر ماه توسط شرکت فیوچر پیالسی منتشر میشود، از سال ۱۹۹۳ کار خود را شروع کرده است.
تپ!
تپ! (به انگلیسی: !Tap) مجلهای مخصوص صاحبان دستگاههای آیاواس دار شرکت اپل (آیفون، آیپد و آیپاد تاچ) میباشد. این مجله که توسط فیوچر پیالسی چاپ میگردد خواهر خواندۀ مجلۀ مک فرمت است.
ویندوز: مجله رسمی
ویندوز: مجله رسمی (به انگلیسی: Windows: The Official Magazine) یک مجله فناوری میباشد که توسط فیوچر پیالسی و به کمک مایکروسافت، به صورت جهانی چاپ میشود. مجله خود را "مجلهی رایانهای برای زندگی واقعی" عنوان کرده و شامل اخبار، راهنماییها، خصوصیتها و بررسیهایی میشود تا باعث گردد خوانندگانش از رایانه شخصی خود بهتر استفاده کنند.
این مجله به خاطر بزرگترین مجله منتشر شده در تاریخ مشهور بوده و در یازده کشور به چاپ میرسد. ویندوز: مجله رسمی یک روز بعد از منتشر شدن ویندوز ویستا در بریتانیا، آمریکا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، پرتغال، هلند، بلژیک (آلمانی زبان)، برزیل، آفریقای جنوبی و استرالیا شروع به کار کرد. همچنین این عنوان در اتریش، کانادا، دانمارک، ایتالیا، نروژ، سوئد، سویس، بحرین، بلژیک (فرانسوی زبان)، فنلاند، یونان، هنگ کنگ، هند، لیتوانی، موریس، نیوزلند، عمان، پاکستان، سنگاپور، اوکراین، تایوان و تایلند فروخته میشود.
اینفورمیشنویک
اینفورمیشنویک (به انگلیسی: InformationWeek) یک منبع اطلاعاتی آنلاین در آدرس www.informationweek.com است که یک شامل نشریه اینترنتی، رویدادهای مجازی و رو در رو و مقالات پژوهشی است. اولین نسخه آن در سال ۱۹۷۹ توسط CMP Media که بعدها CMP Technology نام گرفت، منتشر شد. مقر این نشریه در سانفرانسیسکو کالیفرنیا است.
اینفوورلد
اینفوورلد (به انگلیسی: InfoWorld) یک رسانه برخط تجاری مرتبط با فناوری اطلاعات است که تحت لوای IDG Enterprise فعالیت میکند. این مجله در سال ۱۹۷۸ تحت عنوان نشریه ماشینهای هوشمند (به انگلیسی: Intelligent Machines Journal) و توسط جیم وارن فعالیت خود را آغاز کرد و در اواخر ۱۹۷۹ به آیدیجی فروخته شد. در طی سالهای بعد نشریه به InfoWorld تغیر نام داد. در سالهای بعد نشریه کمکم به سمت الکترونیکی شدن سو گرفت و در ۲ آوریل ۲۰۰۷ اخرین نسخه چاپ شده آن منتشر شد و از آن پس تنها به صورت الکترونیکی منتشر میشود. مقر این نشریه در سن فرانسیسکو است و از کارکنان و نویسندگان آن از سرتاسر ایالات متحده در تهیه این نشریه مشارکت میکنند.
پیوست (ماهنامه)
ماهنامه پیوست یک نشریه اطلاع رسانی، پژوهشی و فرهنگی است که اولین پیششمارههای خود را در آبان ماه ۱۳۹۱ هم زمان با سیزدهمین نمایشگاه تلکام منتشر کرد. پس از این در اسفند ۹۱ نخستین شماره این نشریه به صورت عمومی عرضه شد.
توجه این نشریه معطوف به گرایشهای مدیریتی و تجارتی در حوزه فناوری اطلاعات ایران است و رویکرد آن ارائه گزارشهای تحلیلی و آماری، اخبار پردازش شده، دستیابی به آمارهای تاییده شده، گفتگوی ادامهدار با مدیران ارشد کشور و تمرکز روی نگاه چند وجهی و تحلیل روی مضامین روز فناوری اطلاعات و ارتباطات میباشد.
کامپیوتر میوزیک (مجله)
کامپیوتر میوزیک (به انگلیسی: Computer Music) مجلهای بریتانیایی در حوزۀ موسیقی دیجیتال تولید شده در رایانه میباشد. هر شماره از این مجله به همراه یک دیویدی به فروش میرسد که در آن نمونه آهنگ، افزایه صوتی، آموزش، دموی نرمافزارها و چندین مطلب مرتبط دیگر وجود دارد.
داتنت (مجله)
داتنت (به انگلیسی: net.) مجلهو وبسایتی بریتانیایی در حوزۀ انترنت و رایانه میباشد. این مجله که از سال ۱۹۹۴ شروع به کار نموده است، هر چهار هفته یکبار یک شماره را منتشر میکند (هر سال ۱۳ شماره). مخاطبان اولیۀ داتنت کاربران معمولی اینترنت بود اما با گذشت زمان این مجله مخصوص طراحان وب آماتور و حرفهای شد. در سال ۲۰۱۱ نیز اولین شماره از این مجله در فرمت دیجیتال برای تبلتها آماده شد.
پیسی گیمر
پیسی گیمر (به انگلیسی: PC Gamer) یک مجله بریتانیایی است که از سال ۱۹۹۳ چاپ شده و دربارۀ بازیهای رایانهای میباشد. این مجله هر ماه و توسط شرکت فیوچر پیالسی چاپ میشود. پیسی گیمر در مناطق مختلف جهان یافت میشود اما نسخههای بریتانیایی و آمریکاییاش پرفروشترینها هستند. این مجله شامل اخبار صنعت بازیهای ویدئویی، پیشبررسی بازیهای جدید، بررسی بازیهای جدید و پرطرفدار و دیگر مسائل سختافزاری و اصلاحات میشود.
اج (مجله)
اِج (به انگلیسی: Edge) به معنی لبه مجلهای بریتانیایی در حوزهٔ بازیهای رایانهای و دیگر فناوریها میباشد. این مجله به خاطر تماسهایش با شرکتها، موضعگیریهای مقالات، نوشتار منحصربهفرد سوم شخصی، جوایز سالانه و قدمتش معروف است.
بازینما
بازینما از جمله اولین نشریه های تخصصی بازیهای ویدئویی در ایران، کار خود را از سال ۱۳۸۲ با جمعی از علاقهمندان به این صعنت نوپا آغاز کرد. در سالهای ابتدایی نام بازینما تنها محدود به ماه نامهی بازیهای رایانهای میشد اما پس از گذشت زمان، در بسیاری از زمینههای مرتبط با بازیهای رایانهای مانند سایت، فروشگاه و بازی سازی فعال شد.
تاریخچه
بازینما در سال ۱۳۸۱ و تحت عنوان ماهنامهای به نام دنیای نرمافزار توسط نریمان فرامرزی و آراد حقی شروع بهکار کرد. پس از چهار شماره، امید مهدیپور به عنوان دبیر تحریریه و فرهاد کریمی در سمت نویسنده به بازینما اضافه شدند. در شمارههای ابتدایی، این مجله به صورت ۲ ماه یک بار منتشر میشد. با رسیدن به شمارهی ۱۲ و جدایی امید مهدیپور از بازینما، محمود بلالی که پیش از این در مجلات دیگر بازی فعالیتهایی داشت به سمت دبیر تحریریه منصوب شد، البته محمود بلالی نیز پس از شمارهی ۱۸ به ماهنامه بازیکام پیوست و این سمت باز هم دستخوش تغییراتی شد. از شماره ۲۴ تا ۳۴ نیز فرجام کلیایی که خوانندگان بازینما با نام مستعار «بابای باربد» با او آشنا هستند در بازینما فعالیت میکرد و پس از آن محمد میرزایی تا به امروز در سمت دبیر تحریریه بازینما فعالیت میکند. در طول این سالها، بازینما زیر نظر شورای سردبیری متشکل از نریمان فرامرزی، وحید یوسفی و محمد میرزایی اداره شده است.
مجله
از شروع به کار بازینما تا بحال، مجله شامل بخشهای مختلفی بوده که به مرور زمان حذف یا اضافه شدند. در حال حاضر محوریت اصلی مجله شامل این قسمتها می باشد:
اخبار
در این قسمت، اخبار مربوط به بازیها و همچنین شایعات مربوط به آنها نوشته میشود.
نقد و بررسی
در این قسمت، بازیهای عرضه شده نقد و بررسی میشوند. شیوهی امتیاز دهی مجلهی بازینما از ابتدا چند بار دچار تغییر شده است. در حال حاضر از بین ۰ تا ۱۰ امتیازی به بازیها تعلق میگیرد و نکات مثبت و منفی بخشهای مختلف هر بازی به تفکیک بیان میشود.
پیش نمایش
در این قسمت، بازیهایی که در آینده وارد بازار میشوند، معرفی میگردد. ضمن اینکه به تازگی بخشی تحت عنوان پیش نمایش تصویری نیز در مجله قرار گرفته است.
سرگرمی
بخشی از مجله که شما را با دنیایی جالب از تفریحات آشنا میکند. بخشی که در آن نه از کنسول بازی خبری هست و نه یک کامپیوتر با مشخصات خوب برای بازی کردن. بلکه در این بخش نگارنده قصد آشنایی مخاطب با سرگرمیهای غیر دیجیتالی را دارد.
روزی روزگاری بازی
بخشی که با تاریخچه و معرفی کنسولها و بازیهای قدیمی میپردازد.
سخت افزار
در این قسمت، مباحثی نظیر معرفی قطعات جدید و کنسولها و راهنمایی برای خرید لوازم جانبی ارایه میشود.
همچنین پوشش خبری نمایشگاههای مهم مانند E3 و Tokyo Game Show بخشی از محتوای مجله است که در شمارههای خاص به صورت ویژه نامه در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد. قبلاً همراه با مجلهی بازینما دو دی وی دی شامل محتویات مختلف مثل تریلر بازیها و سایر موارد به خریداران ارائه میشد اما اکنون تعداد این دیسک ها به یک عدد کاهش یافته است. همچنین در بسته بندی مجله یک پوستر با ابعاد مشخص وجود دارد که تصویر آن برگرفته از Artwork های بازیهای روز میباشد.
وبگاه
وبگاه بازینما در سال ۱۳۸۶ با هدف گسترش دایره فعالیت مجله و دریافت راحتتر نظرات، پیشنهادها و انتقادات آنها، تأسیس شد. سایت بازینما ابتدا کار خود را با دو بخش تالار گفتگو و صفحه اصلی آغاز کرد اما در ادامه بخشهای بسیار زیادی به آن اضافه شدند. وب سایت بازینما اکنون با داشتن بیش از صد و ده هزار نفر کاربر و با حجمی بیش از ۳۰۰ گیگابایت اطلاعات، بزرگترین سایت تخصصی بازی های رایانه ای در جمهوری اسلامی ایران و همچنین خاورمیانه به شمار میرود. در حال حاضر این سایت شامل بخشهای زیر میباشد:
صفحه اصلی
تالارهای گفت و گو
گالری تصاویر
آپلودر تصویر
بازارچه
فروشگاه
بازیهای آنلاین
کمیک
بلاگ
گروههای هواداری
مجموعه مسابقات سالیانه فیس آف
تاس طلایی (انتخاب برترینهای سال)
در ششم بهمن ۱۳۹۰ وبگاه بازینما در چهارمین جشنواره وب ایران به عنوان برترین وبگاه بازیهای رایانهای از نظر کاربران انتخاب شد.
ساخت بازی
در سالهای اخیر این مجموعه در راستای گسترش خود تصمیم به ساخت بازیهای کامپیوتری گرفت و با خدمت گرفتن افراد با حرفه های گوناگون اکنون بازی "زندگی جدید سارا" را تولید کرده و در حال فعالیت بر روی چند پروژه دیگر نیز هست.
همایشها
همه ساله، بازینما همایشی با محوریت بازیهای رایانهای برپا میکند تا در جمعی دوستانه و خانوادگی با گفت و گوهای کارشناسی و نمایش تازههای دنیای گیم باعث رونق هر چه بیشتر این صنعت نوپا در ایران شود. سومین همایش بازینما با عنوان "نقش بازی در سلامت خانواده" که در تابستان ۸۸ برگزار شد با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. طبق گفته مسئولین سایت و مجله بازینما، در آینده شاهد همایشهای دیگری از سوی بازینما خواهیم بود.
حضور در نمایشگاهها
این مجموعه به طور معمول در نمایشگاههای مختلف پیرامون بازیهای رایانهای سراسر دنیا حضور داشته، ولی به طور رسمی و به عنوان یک خبرگزاری معتبر در نمایشگاه Gamescom 2009 و Dubai Game World Expo 2009 & 2010 حضور پررنگی داشته است. از حضور بازینما در نمایشگاههای داخلی هم میتوان از نمایشگاه الکامپ نام برد.
فعالیتهای جهانی
از همکاری مجله بازینما با شرکتهای بازیسازی خارجی میتوان به استودیوهای والو، الکترونیک آرتز، اسکور انیکس، اکتیویژن و Bethesda اشاره کرد که تا به حال کاورها، مطالب و تصاویر اختصاصی برای بازینما تهیه کردهاند. آشنایی بازینما با شرکت Bethesda به نمایشگاه Games Convention 2008 برمیگردد. از همکاری بازینما با این شرکت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
طراحی روی جلد انحصاری شماره ۶۲ مجله بازینما توسط Bethesda
مطالب و تصاویر اختصاصی از بازی Skyrim در شماره ۶۴ مجله بازینما
پوستر اختصاصی از بازی Rage در شماره ۶۸ مجله بازینما
پلی (مجله)
پلی (به انگلیسی: Play) یک ماهنامه اطلاع رسانی بازیهای رایانهای است که در پادشاهی متحده منتشر میشود، و فعالیت اصلی آن معرفی محصولات پلیاستیشن سونی است. شماره اول آن در اکتبر سال ۱۹۹۵ میلادی منتشر شد.
پیسی زون
پیسی زون (به انگلیسی: PC Zone) یک مجله تخصصی رایانههای شخصی و بازیهای ویدئویی بریتانیایی است که به شکل ماهانه، برای نخستین بار در آوریل ۱۹۹۳ منتشر شد. این مجله، نخستین مجله در بریتانیا بود که به شکل تخصصی به بررسی مباحث مرتبط با رایانههای شخصی سازگار با آیبیام میپرداخت. پیش از انتشار پیسی زون، مجلات دیگری بودند که به مباحث رایانه میپرداختند اما بیشتر جنبه سرگرمی داشتند و با انتشار پیسی زون، این مبحث به شکلی تخصصی در بریتانیا، درقالب مجله رواج یافت.
بعدها این مجله، دارای بخشها و مباحث دیگری نیز شد. بخشهایی چون نقد و بررسی شرکتهای سازنده قطعات سختافزاری، تولید کننده بازیهای ویدئویی، نقد و بررسی بازیهای ویدئویی و امتیاز بهآنها به مباحث پیشین مجله پیوست داده شد.
انتشار این مجله در ۲ سپتامبر ۲۰۱۰ متوقف شد.
پیسی فرمت
پیسی فرمت (به انگلیسی: PC Format) یک مجلهی بریتانیایی است که توسط شرکت فیوچر پیالسی منتشر میشود. این مجله که از سال ۱۹۹۱ چاپ میشود، شامل مقالاتی پیرامون بازیهای رایانهای، سرگرمیها، نحوۀ کار با نرمافزارها و سختافزارها است. معمولاً پیسی در پیسی فرمت نماد رایانههایی با سیستم عامل مایکروسافت ویندوز میباشد؛ هر چند گاهی اوقات به دیگر رایانهها هم اشارهای میشود.
پیسی مگزین
پیسی مگزین (به انگلیسی: PC Magazine) (به شکل خلاصه: PC Mag) یک مجلهٔ رایانهای است که توسط شرکت زیف دیویس (به انگلیسی: Ziff Davis) منتشر میشود. نسخه چاپی آن از سال ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۹ ادامه داشت و نسخه برخط از سال ۱۹۹۴ تاکنون منتشر میشود. پیسی مگزین به موضوعاتی چون بررسی سختافزار و نرمافزار رایانه و موضوعات فناوری اطلاعات میپردازد.
دنیای بازی
دنیای بازی نام دو هفته نامه ای است که به معرفی بازیهای رایانهای، پیش نمایش، نقد و همچنین تمامی مسائل مربوط به آن میپردازد. این نشریه همچنین ویژهنامههای بازیهای رایانهای داخلی را بهصورت دوماهنامه منتشر میکند.
بخشهای نشریه
تازهها: در این بخش اخبار مربوط به شرکتهای تولید کننده بازی و همچنین شایعات مربوط به آنها ثبت میشود.
اسباب بازی: در این بخش، مقولههایی نظیر اور کلاکینگ و همچنین معرفی قطعات جدید و کنسولها درج میشود.
اولین نگاه: در این بخش، بازیهایی که در آیندهای نزدیک وارد بازار میشوند، معرفی میگردد. علاوه بر توضیحات بازی، قسمتی کوچک نیز به معرفی سازندگان و انتشار دهنده بازی اختصاص داده میشود.
نقد بازی: در این قسمت، همان طور که از نام پیداست، بازیهای عرضه شده نقد میشوند. همانند قسمت اولین نگاه، این جا هم قسمتی به معرفی شرکتهای سازنده اخنصاص داده میشود.
بررسی کوتاه: در این قسمت، بازیهایی که اهمیت کمتری دارند و جایی برای نقد آنها نیست، معرفی میشوند.
پرونده: و اما جالبترین و هنر مندانهترین قسمت نشریه، قسمت پرونده است. در این قسمت هر شماره یکی از زیباترین بازیها و یا مجموعه بازیها انتخاب شده و نویسندگان اصلی نشریه مطالبی در مورد تاریخچه و علت به یاد ماندنی شدن بازیها مینویسند.این بخش یکی از پر طرفدارترین و در عین حال با ارزشترین قسمت نشریهاست.
فلش بک: در این قسمت، بازیهایی که تاریخ انتشار آنها حد اقل مربوط به ۳ سال پیش است و ممکن است بازی کنندهها آن را جا گذاشته باشند، و یا حتی کسانی که سیستمی برای اجرای بازیهای جدید ندارند، بتوانند از آن استفاده کنند.
دنیای دیجیتال، موزه و ذره بین: دنیای دیجیتال مربوط به مسائل روز دنیای بازی نظیر تهاجم فرهنگی در بازیها و یا دیدگاههای نادرستی که در ایران نسبت به بازیهای رایانهای وجود دارد است. موزه قسمتی برای معرفی بازیهای بسیار قدیمی و در اصل پایه ساز بازیهای امروزی است، و از این جهت ارزش بالایی دارد. مطالب قسمت ذره بین یکی از پرطرفدارترین قسمتهای این نشریهاست و به طور سر راست به مشکلات خود گیمرها میپردازد. مطالب این قسمت طنز واقعی است و به شکل زیبایی پرداخته میشوند.
دنیای دیگر: این قسمت به معرفی بازیهای ممو میپردازد و همچنین راهنما و آموزش بازیهای نقش آفرینی است.
فامیتسو
فامیتسویک مجله اطلاع رسانی بازیهای رایانهای ژاپنی است که توسط شرکت انتربراین و توکوما شوتن منتشر میشود، پنج نسخه دارد Famitsū: Shūkan Famitsū, Famitsū PS, Famitsū Xbox, Famitsū Wii+DS، و Famitsū Wave DVD و مشهورترین مجله اطلاعرسانی بازی در ژاپن است.
گیم اینفورمر
گیم اینفورمر(به انگلیسی: Game Informer) (یا به طور مخفف GI) یک ماهنامه اطلاع رسانی بازیهای رایانهای است که در ایالات متحده منتشر و شامل نقدها، اخبار و راهنمای بازیهای رایانهای است.و در اوت ۱۹۹۱ شروع به کار کرد، این مجله نزدیک به ۳ میلیون مشترک دارد که از این لحاظ در آمریکا اول است، و در یک چهارم اول سال ۲۰۰۷، بیست و سومین مجله بزرگ آمریکا شناخته شد.مالک و ناشر این مجله شرکت گیماستاپ است.
گیمپرو
گیمپرو(به انگلیسی: GamePro)یک ماهنامه اطلاع رسانی بازیهای رایانهای است که در ایالات متحده منتشر میشود. مرکز آن در ردوود، کالیفرنیا بوده و در سال ۱۹۸۹ توسط پت فرل و خواهرخوانده او لیان مکدرمونت شروع به انتشار کرد.
مجله بازیهای کامپیوتری و ویدئویی
بازیهای ویدویی و رایانهای (به انگلیسی: Computer and Video Games) (CVG یا C+VG) یک مجله بازیهای ویدئویی بریتانیایی است که برای نخستین بار در نوامبر ۱۹۸۱ منتشر و روند انتشار آن، به شکل ماهانه تاکنون ادامه داشته است.
نقد و بررسی بازیهای قدیمی و جدید، امتیازدهی به بازیها، معرفی شرکتهای بازیسازی جهان، معرفی رمز و کد و استراتژی بازیها از مطالب و بخشهای این مجله بازی بریتانیایی است
6:51 pm
خانههای دوبلکس
خانههای دوبلکس، خانههایی ویژهاند؛ این گونه خانهها برخلاف خانههای یک خانواری، معمولا بسته به خواستهای ساکنان طراحی نمیشوند بلکه به صورت خانههای ردیفی ساخته و خریداری میشوند و مانند خانههای یک خانواری دارای مزیتهایی از جمه ملک شخصی، راه ماشین روی شخصی، فضای سبز از سه سمت، بازسازی، الحاق و غیره نیز هستند. از طرف دیگر، معمار میبایست که خواستههای دیگری را برآورده سازد: بهینهسازی پلان- طبقهٔ استاندراد، جهت گیری سه سویه (در صورت ساخت واحدهای دوبلکس، جهت گیری دو سویه است)، ایجاد دیوارکی (بصری و صوتی) میان همسایهها و تقلیل هزینهها. به لحاظ دورههای شهرسازی، ساختمانهای دوبلکس دارای مشکلاتی مشابه خانههای یک خانواری هستند مگر اینکه بخشی از شهرکی برنامه ریزی شده و از پیش طراحی شده، باشند.

خانههای کوشکی
خانه کوشکی از مطلوب ترین گونهٔ مسکن به حساب می ایند چرا که زمین و ملک شخصی، ورودی اختصاصی، ماشین خانواده در ملک شخصی، باغچهٔ شخصی و پلان – طبقهها در این خانه مستقیما با سلیقه مالک طراحی میشوند. در این تقسیم بندی، مبنای اصلی، خانههای یک خانواری با طراحی معماران است – نه املاک خریداری شده و نه ساختمانهای پیش ساخته. هر خانهٔ یک خانواری _دور از قوانین ساخت و ویژگیهای صوری) جداگانه طراحی شده. کاملا آزادانه عمل میکند از جلمه: جهت گیری به تمامی جهات. فرم گرایی تا بینهایت و امکانپذیری الحاقات و تغییرات. در طراحی این ساختمانها مورد زیادی برای مقایسه با تبدیل وجود ندارد بنابراین در این کتاب کارها تک به تک به عنوان مجموعه گردآوری شدهٔ راهبرد مسکونی و ایدهٔ پلان-طبقهها آورد شدهاند و در اینجا به بهترین حالت بیان میشوند. خانهٔ یک خانواری. هیچ شکل گیری فضایی در برنامه ریزی شهری راشامل نمیشود بلکه غیر اقتصادی نیز مینماید چرا که مخارج بالای هر واحد آن و استفادهٔ بسیار ازاراضی شهری و بی نقشه بودنشان در فضای شهری بر این ویژگی تاثیر میگذارد.
خانههای پلکانی
خانهٔ پلکانی طبیعی معمولاً در سراشیبی و تنها از یک سو آفتاب گیری و تهویه میشود – آپارتمانهای ایستاده بر بالای یکدیگر، اساسا خانههایی با حیاط مرکزی محسوب میشوند که باغچه و حیاط آنها در بهار خواب بزرگ مقابل آنهاست. برای اینکه بتوان به این راهبرد مسکونی، حتی بدون وجود هیچ تپهای دست یافت، خانههای پلکانی دو سویه به صورت تپهٔ آپارتمانی)) طرح ریزی شدند که از دو سوی پلهها شکل میگیرد و در فضای غیر نورگیر بزرگ درونی دسترسیها و فضاهای پارک را جای میدهد. شکل گیری دیگر این نوع آپارتمان، آپارتمان پلکانی یک سویه است که در سمت سایه دار آن (که توسط پیش آمدگی پوشانده شده است) دارای عناصر دسترسی است. تراس بندیها معمولا فقط در جهت آفتاب گیر ساخته میشود البته استثناهایی نیز وجود دارد. برای مثال، نمونهٔ یک بلوک شهری تاریخی که در دو سو تراس بندی شده معروف ترین تپهٔ آپارتمانی در این نوع، طرح ((هاپیتات)) از موشه صفدی است که تریکیبی از آپارتمانهای مرتبط، بهار خوابهای در هم تابیده و راههای عمومی و نیمه عمومی افقی و عمودی است. کیفیت بالای این مفهوم کسمونی، به سبب عرصههای داخلی بزرگ و سخت – کاربرد. هزینههای بالایی را نیز به دنبال دارد. زندگی در این گونه ساختمان، بر مهم ترین اصل – زندگی در فضای نیمه عمومی – استوار است اما مشکل گریز ناپذیر و موجود در این ساختمان مبنی بر چیدمان بلوک بهداشتی است و این به علت لوله کشی مشکل آفرین و احتمالا پر سروصدای آن است. خوابش مبتکرانهٔ انجام شده از این ایده، انباشت خانههای پلکانی است که مشرف به باند بزرگراه است.
برجهای مسکونی
این دانش واژه دقیقا روشن نیست؛ برجهای مسکونی، طبق مقولههای منتخب این بحث لزوماً سختمان بلند مرتبه نیستند، بلکه فرمی ویژه از ساختمان سازی چند طبقهاند. این ساختمانها آزادانه در سایت قرار گرفتهاند به گونهای که از جهت گیری در تمام جهات جغرافیایی بهره میبرند و تمامی واحدها را پیرامون یک هستهٔ دسترسی (چه بیرونی و چه درون) سازمان میدهند. اینکه آیا برجی ساخته شود یا خیر، تصمیمی کاملاً برانگیخته از معیارهای برنامه ریزی شهری است چرا که ارتبطا اقتصادی بین مساحت هستهٔ ساختمان و مساحت آپارتمانها میتواند به صورتی کمیاب تر بر حسب حدود ارتفاع ساختمانها (حداقل اندازهٔ هسته، سازه) به دست آید. نمونهای از تنوع کاربرد مرتبط هسته، پاگرد بزرگ و مشترک پیرامون هستهٔ دسترسی و یاهستهای منفک با بالهای مسکونی بیرون زده است. آپارتمانها عمدتا قادر به جهت گیری یک سویه و به ندرت دو یا جند سویه (در صورت وجود بالهای بیرون زده از ساختمان یا پلان – طبقهٔ مواج) هستند. پلان خوب، پلانی است که حداقل آپارتمانهایی صرفا با نورگیری از شمال را داشته باشد. ممکن است گونههای آپارتمانی متفاوت وجود داشته باشد لیک این نکته نباید فراموش شود که در ارتفاع آنها بیش از ارتفاع معین ایوانکی اختصاصی داده نشود و به جای آن از گلخانه یا ایوان پوشیده استفاده شود (به علت بادگیر بودن) بنابراین منظر به کیفیت مطلوب زندگی بدل میشود. فضای پارکینگ و فضاهای تاسیسات عمومی، عمدتا در این گونه ساختمانها در نظر گرفته شده است. استفاده از فضاهای سبز در این گونه خانهها مشکل است (خطر ارتفاع گرفتن آنها).
ساختمانهای خود ایستا
نوعی ساختمان بدون ساختمانهای محدود کنندهٔ مجاور که موقعیت آن ضرورتا به جهت گیری مربوط میشود یعنی در موارد ایده آل، این بلوک به شکلی قرار میگیرد تا جهت گیریهای ایده آلی نیز به وجود آیند. در این گونهٔ ساختمانی مجزا، پیش فرض، قطعه زمینی به اندازهای بزرگ است تا بتواند بلوک مشخصی را آزادانه بنمایاند پس بنابراین این بلوک میتواند ساختار پلان شهری خود را داشته باشد. (از این نظر آنها را با ساختارهای محصور کنندهٔ فضا مقایسه کنید) این بلوک عموما به مثابهٔ مدول شهری، شامل آپارتمانهای زیادی میشود. بلوکی با جهت گیری شرقی-غربی موجودیت ساختمانی عمیق تر (در آپارتمانهای رو به غرب یا شرق) با کارایی اقتصادی بیشتر را فراهم میکند در حالی که آپارتمانهای ردیفهای جهت شمالی- جنوبی،(آپارتمانهایی با فضاهای عبوری) ضرورتا کم عمق ترند. خصوصا در دهههای ۶۰-۱۹۵۰ و ۷۰-۱۹۶۰ ساختمانهای ردیفی تحت تاثیر ضابطهٔ کارایی اقتصادی شکل میگرفتند و همچنین معماران تمایل داشتند فضاهای نیمه عمومی (مناطق ورودی، نه چندان صمیمانه، پاگردهایی بیش از حد کم عرض در مقابل آسانسورهاو...) را به حداقل برسانند و هنوز امکانات عمومی از قبیل آنبارها، پارکینگها، کودکستانها و ... اغلب به دلیل اندازهٔ خود ساختمان، منطقی به نظر میرسید (ارتباط مطلوب مناطق قابل استفاده و کمکی). فضای سبز عمومی بین ردیفها. تقریبا همیشه نقشی بیش از سطحی فاصله گذار ندارد مگر اینکه آپارتمانهای واقع در همکف با باغچههای خصوصی به یکدیگر متصل شوند. این بلوک ساختمان. وظیفهٔ خود را حداکثر تامین آپارتمانهایی با بیشترین کیفیت در کارایی، در کل ساختمان میداند و شکل گیری هر نوع آپارتمانی را امکانپذیر میسازد: آپارتمانهایی که افقی یا عمودی، سازماندهی شدهاند از آپارتمانهای کوچک متداول گرفته تا اتاقهای زیر شیروانی، دوبلکسها، دوترازهها، آپارتمانهای دارای سه سرویس و غیره. اندازه مدول شهری امکان برخورداری از انتخابهای متوع دسترسی را به ما میدهد (حتی در توسعهای منفرد) که میتواند به شکل پاگردها، رواقها، راههای عبور درون ساختمان و حتی چاه پلههای متوالی، نمود پیدا کند.
ساختمانهای منفرد
در این مقوله دو گونهٔ ساختمان منفرد کوشکی را دسته بندی کردهایم: گونهٔ کوچک که چون خانههای چند خانواری یا ویلای شهری نیز خوانده میشود و گونهٔ بزرگ که به راستی ساختی((منفرد)) است. گونهٔ کوچک که متداول تر نیز هست، گونهای است مختلط که امتیازات خانهٔ تک خانواری (از جمله مجاورت باغ، تعداد اندک ساکنان و هم ذات پنداری آنها با ساختمان، احساس حریم شخصی) را در ساختمانی چند خانواری فراهم میکند. تراکم اندک این گونه، آنها را بیشتر به صورت گونهٔ حومهای در ذهن مجسم میکند اما در برخی موارد آزمایشی، با جای دادن آنها در ردیفهایی چون ساختارهای بلوکی، ویلاهایی شهری نیز در بافت شهری استفاده شده است. در این نوع، جهت گیری ساختمان به هر چهار جهت اصلی امکانپذیر است. در بیشتر مواقع، دسترسی به این ساختمانها از مرکز تامین میشود. هر گونه تنوع در فرومهای آپارتمانی را در این گونه میتوان تصور کردن اما اغلب واحدهای مسکونی هم شکل به سبب حجم کوچکشان در کنار یکدیگر انباشته میشوند. در اینجا ارتباط با فضاهای سبز چون عاملی موثر در کیفیت زندگی تقدم مییابد؛ از جمله دسترسی مستقیم به باغچههای شخصی) در آپارتمانهای طبقهٔ همکف) یا گلخانهها، ایوانهای پوشیده، بهار خوابهای بامی به علاوهٔ زمین چمن مشترک. این ساختمانها به سبب قیمتهای بالای املاک در نواحی مرکز شهر که عمدتا خانه دیوارهای خارجی مشترک دارد، پر هزینهاند. برای ارائهٔ گونههایی از این نوع خانهٔ چند خانواری، نمونههایی از تعبیرهایی جدید و بزرگ- مقیاس از خانهٔ دارای حیاط مرکزی را اضافه کردهایم که کوچکتر از بلوک شهری و در عین حال بزرگ تر از خانهٔ دهلیزدار (آتریومی) سنتی است. آنچه در این نمونهها توسعه یافته است نوع جدیدی از بلوک ساختمانی شهری است که از تضاد دو بخش خانهای با حیاط مرکزی در جهت برخورداری از بهترین امتیازات از جمله: ناحیهٔ عمومی در نسبت به ایجاد تجمعی که در طراحی مشخصههای دسترسی و در طراحی خود حیاط مرکزی به چشم میخورد. کمتر بر ایجاد فضای سبز تاکید میشود. مقیاس و فرم این گونه، بسیاری از امتیازات مزبور ساختمانهای منفرد را تضمین میکندخانه یکی از مهمترین نیازهای بشر برای بقاء و تداوم اوست. اگر توجه داشته باشیم در زمانهای بسیار دور سرپناهی برای محافظت از عوامل جوی و همچنین حیوانات بوده است.
ساختمان پیمونی
فکر تهیه قطعات پیش ساخته به قرن هفدهم بر میگردد. انگلیسیهای مقیم آمریکا، از دیوارهای پیش ساختهای که از قابهای چوبی تشکیل شده بودند، استفاده میکردند؛ چرا که به راحتی در داخل انبار کشتی جا داده شده و قابل حمل بودند. آنها مدت کمی برای ساختن مسکن- از لحظه رسیدن کشتی به مهد تمدن جدید تا شروع فصل سرما- فرصت داشتند؛ لذا میبایست در کوتاه ترین مدت و با حداقل زحمت بتوانند سر پناهی برای خود تهیه کنند. این وضعیت اضطراری منجر به پیدایش سیستمی امریکایی معروف به قاب چوبی شد که تا امروز هم کاربرد دارد.
در اروپا، فکر پیمونی کردن ساختمانها در اواخر قرن نوزدهم شکل گرفت و انقلاب صنعتی در مسیر خود با پیدایش مواد ساختمانی جدید مانند تیرآهن و دیگر فراوردههای فلزی، فولاد و بالاخره بتن مسلح، موجب سرعت بخشیدن به ایجاد ساختمانهای صنعتی و پیمونی شد. کمبود نیروی کار بعد از جنگ جهانی دوم، محرک واقعی تسریع اجرای ساختمانهای پیمونی در کشورهای مختلف شد.
در انگلستان، شهرداری هرتفورد شایر در سال ۱۹۴۸ سیستم (کلاسپ) را به وجود آورد که معروفترین سیستم ساختمانی صنعتی مدارس است. این اقدامات کمکم به ساختمان منازل مسکونی هم سرایت کرد و از آن جا که نیاز به اندازههای استاندارد و ثابتی بود، انجمن پیمونهای (مدولار) در سال ۱۹۵۳ شکل گرفت که انجام کارهای اولیه پیمونهای و ارایه نظریهٔ ساختمانهای صنعتی را عهده دار شد به طوری که انگلستان در این زمینه به عنوان پیشتاز معرفی شد. در فرانسه یک مهندس ساختمان به نام آ. کاموس سیستمی را عرضه کرد که با ساختن ۴۰۰۰ واحد مسکونی برای وزارت مسکن فرانسه، موجب شهرت او شد؛ با همین سیستم بود که لوکوربوزیه اولین مرکز فراغت را ساخت.
خانههای ژاپنی
آثار نخستین سکونتگاههای مردم ژاپن از سه هزار سال قبل از میلاد، در گودالهایی که نوع آن در چینکهن نیز دیده میشود. این گونه خانهها در شرق و شمال ژاپن به فراوانی پیدا شده است. عوامل مهمی در معماری ژاپن تاثیرگذار بوده از جمله وفور جنگلهای بزرگ و استفاده از چوب در ساخت بناها. به غیر ازمصالح چوبی که گونهٔ حاکم در معماری قدیم ژاپن است، از آجر وخاک رس به صورت محدود برای سفالهای بام و اندود کردن دیوار استفاده می شده است. از چوب هم بر اساس نوع درخت و پوشش استفاده می شده است. مثلاً در قسمت جنوب از بامبو و در قسمت مرکز و شمال از نوعی سرو به نام هینوکی استفاده می شده است اما عامل اصلی استفاده از این نوع درختان مقاومت خوب در برابر عوامل جوی است. استفاده از پوست درختان و ساقه برنج (گالی یا وارا) و مادهای به نام کایا در پوشش خارجی بامهای شیب دار مورد مصرف بوده است. انواع معروف پوشش بامها در ژپن به صورت زیر بوده است:
دو شیبه کریزوما
چهار شیبهٔ محدب یا هوگیو
چهار شیبهٔ سه تیغ دار یا شیکو
چهار شیبه شکسته یا ایویمویا
استخوان بندی آن بیشتر از تیرها و تیرچهها از جنس بامبو میباشند و اتصالها از جنس طنابهای گیاهی است. برای پوشش سقف از گالی و پوست درخت هینوکی و همچنین سفال در دو نوع تخت و منحنی استفاده می شده است. برای پوشش سطح اتاقها و همچنین نشستن و خوابیدن از تاتامی استفاده میکردند (تاتامی همان حصیر از ساقهٔ برنج است). از تاتامی به عنوان واحد اندازهگیری در ساختمان استفاده میکردند. تحمل بار بوسیلهٔ ستونها بوده و دیگر نیازی به دیوارهای حمال نبوده از این رو از جدارههای سبک و مشبک برای جدا سازی فضا استفاده میکردند. نوع دیگر ساختمان در شرق ژاپن تاتانا است دارای پلان چهار گوش و طبقهٔ پایین آن ۲ الی ۳ پا، پایینتر از زمین قرار داشته است و بوسیلهٔ دیرک استخوان بنندی آنرا تشکیل می داده و بر روی آن ۲ تیر و۲ تیرچه قرار میدادند تیرهای مایلی هم بر رو ی آ«گذاشته که در نهایت شیب بنا را شکل میدهد نوع تکامل یافته تر آن به دلیل رطوبت زیاد در بعضی مناطق بالاتر از کف زمین ساخته میشود. یک نوع آن که با زیر سازی با سنگ و کمی بالاتر از سطح زمین است هیراکی نام دارد اما تاکایوکا کاملاً از سطح زمین بالاتر قرار میگیرد و پوشش آن بوسیلهٔ ۲ ستون که در انتهای ۲ ستیغ آن قرار میگیرد. فضای عملکردی خانههای کشاورزی به ۲ قسمت نشیمن و کارهای روزانه و دیگری استراحت و خواب تقسیم میشود و رفته رفته در طبقه همکف به ۲ و سپس ۴ اتاق تقسیم میشود.
مرکز اروپا، آلمان
آلمان واسطهٔ تبادل فرهنگشرق و غرب نوع مصالح مورد استفادهٔ آ«بوم آورد بوده است. از مصالح چوبی به دو صورت استفاده می شده است
در همهٔ سازهها , عمودی افقی و پوششها از چوب
در بعضی مناطق دیوارهای حمال از سنگ یا آجر ساخته شده و پوشش و استخوان بندی از چوب میباشند.
شیب بامهای ساختمانهای آلمان
دو شیبه با شیب بسیار زیاد به نام کلبالنکنداخ
دو شیبه با شیب ملایم به نام پفتنداخ
خانههای دوبلکس، خانههایی ویژهاند؛ این گونه خانهها برخلاف خانههای یک خانواری، معمولا بسته به خواستهای ساکنان طراحی نمیشوند بلکه به صورت خانههای ردیفی ساخته و خریداری میشوند و مانند خانههای یک خانواری دارای مزیتهایی از جمه ملک شخصی، راه ماشین روی شخصی، فضای سبز از سه سمت، بازسازی، الحاق و غیره نیز هستند. از طرف دیگر، معمار میبایست که خواستههای دیگری را برآورده سازد: بهینهسازی پلان- طبقهٔ استاندراد، جهت گیری سه سویه (در صورت ساخت واحدهای دوبلکس، جهت گیری دو سویه است)، ایجاد دیوارکی (بصری و صوتی) میان همسایهها و تقلیل هزینهها. به لحاظ دورههای شهرسازی، ساختمانهای دوبلکس دارای مشکلاتی مشابه خانههای یک خانواری هستند مگر اینکه بخشی از شهرکی برنامه ریزی شده و از پیش طراحی شده، باشند.

خانههای کوشکی
خانه کوشکی از مطلوب ترین گونهٔ مسکن به حساب می ایند چرا که زمین و ملک شخصی، ورودی اختصاصی، ماشین خانواده در ملک شخصی، باغچهٔ شخصی و پلان – طبقهها در این خانه مستقیما با سلیقه مالک طراحی میشوند. در این تقسیم بندی، مبنای اصلی، خانههای یک خانواری با طراحی معماران است – نه املاک خریداری شده و نه ساختمانهای پیش ساخته. هر خانهٔ یک خانواری _دور از قوانین ساخت و ویژگیهای صوری) جداگانه طراحی شده. کاملا آزادانه عمل میکند از جلمه: جهت گیری به تمامی جهات. فرم گرایی تا بینهایت و امکانپذیری الحاقات و تغییرات. در طراحی این ساختمانها مورد زیادی برای مقایسه با تبدیل وجود ندارد بنابراین در این کتاب کارها تک به تک به عنوان مجموعه گردآوری شدهٔ راهبرد مسکونی و ایدهٔ پلان-طبقهها آورد شدهاند و در اینجا به بهترین حالت بیان میشوند. خانهٔ یک خانواری. هیچ شکل گیری فضایی در برنامه ریزی شهری راشامل نمیشود بلکه غیر اقتصادی نیز مینماید چرا که مخارج بالای هر واحد آن و استفادهٔ بسیار ازاراضی شهری و بی نقشه بودنشان در فضای شهری بر این ویژگی تاثیر میگذارد.
خانههای پلکانی
خانهٔ پلکانی طبیعی معمولاً در سراشیبی و تنها از یک سو آفتاب گیری و تهویه میشود – آپارتمانهای ایستاده بر بالای یکدیگر، اساسا خانههایی با حیاط مرکزی محسوب میشوند که باغچه و حیاط آنها در بهار خواب بزرگ مقابل آنهاست. برای اینکه بتوان به این راهبرد مسکونی، حتی بدون وجود هیچ تپهای دست یافت، خانههای پلکانی دو سویه به صورت تپهٔ آپارتمانی)) طرح ریزی شدند که از دو سوی پلهها شکل میگیرد و در فضای غیر نورگیر بزرگ درونی دسترسیها و فضاهای پارک را جای میدهد. شکل گیری دیگر این نوع آپارتمان، آپارتمان پلکانی یک سویه است که در سمت سایه دار آن (که توسط پیش آمدگی پوشانده شده است) دارای عناصر دسترسی است. تراس بندیها معمولا فقط در جهت آفتاب گیر ساخته میشود البته استثناهایی نیز وجود دارد. برای مثال، نمونهٔ یک بلوک شهری تاریخی که در دو سو تراس بندی شده معروف ترین تپهٔ آپارتمانی در این نوع، طرح ((هاپیتات)) از موشه صفدی است که تریکیبی از آپارتمانهای مرتبط، بهار خوابهای در هم تابیده و راههای عمومی و نیمه عمومی افقی و عمودی است. کیفیت بالای این مفهوم کسمونی، به سبب عرصههای داخلی بزرگ و سخت – کاربرد. هزینههای بالایی را نیز به دنبال دارد. زندگی در این گونه ساختمان، بر مهم ترین اصل – زندگی در فضای نیمه عمومی – استوار است اما مشکل گریز ناپذیر و موجود در این ساختمان مبنی بر چیدمان بلوک بهداشتی است و این به علت لوله کشی مشکل آفرین و احتمالا پر سروصدای آن است. خوابش مبتکرانهٔ انجام شده از این ایده، انباشت خانههای پلکانی است که مشرف به باند بزرگراه است.
برجهای مسکونی
این دانش واژه دقیقا روشن نیست؛ برجهای مسکونی، طبق مقولههای منتخب این بحث لزوماً سختمان بلند مرتبه نیستند، بلکه فرمی ویژه از ساختمان سازی چند طبقهاند. این ساختمانها آزادانه در سایت قرار گرفتهاند به گونهای که از جهت گیری در تمام جهات جغرافیایی بهره میبرند و تمامی واحدها را پیرامون یک هستهٔ دسترسی (چه بیرونی و چه درون) سازمان میدهند. اینکه آیا برجی ساخته شود یا خیر، تصمیمی کاملاً برانگیخته از معیارهای برنامه ریزی شهری است چرا که ارتبطا اقتصادی بین مساحت هستهٔ ساختمان و مساحت آپارتمانها میتواند به صورتی کمیاب تر بر حسب حدود ارتفاع ساختمانها (حداقل اندازهٔ هسته، سازه) به دست آید. نمونهای از تنوع کاربرد مرتبط هسته، پاگرد بزرگ و مشترک پیرامون هستهٔ دسترسی و یاهستهای منفک با بالهای مسکونی بیرون زده است. آپارتمانها عمدتا قادر به جهت گیری یک سویه و به ندرت دو یا جند سویه (در صورت وجود بالهای بیرون زده از ساختمان یا پلان – طبقهٔ مواج) هستند. پلان خوب، پلانی است که حداقل آپارتمانهایی صرفا با نورگیری از شمال را داشته باشد. ممکن است گونههای آپارتمانی متفاوت وجود داشته باشد لیک این نکته نباید فراموش شود که در ارتفاع آنها بیش از ارتفاع معین ایوانکی اختصاصی داده نشود و به جای آن از گلخانه یا ایوان پوشیده استفاده شود (به علت بادگیر بودن) بنابراین منظر به کیفیت مطلوب زندگی بدل میشود. فضای پارکینگ و فضاهای تاسیسات عمومی، عمدتا در این گونه ساختمانها در نظر گرفته شده است. استفاده از فضاهای سبز در این گونه خانهها مشکل است (خطر ارتفاع گرفتن آنها).
ساختمانهای خود ایستا
نوعی ساختمان بدون ساختمانهای محدود کنندهٔ مجاور که موقعیت آن ضرورتا به جهت گیری مربوط میشود یعنی در موارد ایده آل، این بلوک به شکلی قرار میگیرد تا جهت گیریهای ایده آلی نیز به وجود آیند. در این گونهٔ ساختمانی مجزا، پیش فرض، قطعه زمینی به اندازهای بزرگ است تا بتواند بلوک مشخصی را آزادانه بنمایاند پس بنابراین این بلوک میتواند ساختار پلان شهری خود را داشته باشد. (از این نظر آنها را با ساختارهای محصور کنندهٔ فضا مقایسه کنید) این بلوک عموما به مثابهٔ مدول شهری، شامل آپارتمانهای زیادی میشود. بلوکی با جهت گیری شرقی-غربی موجودیت ساختمانی عمیق تر (در آپارتمانهای رو به غرب یا شرق) با کارایی اقتصادی بیشتر را فراهم میکند در حالی که آپارتمانهای ردیفهای جهت شمالی- جنوبی،(آپارتمانهایی با فضاهای عبوری) ضرورتا کم عمق ترند. خصوصا در دهههای ۶۰-۱۹۵۰ و ۷۰-۱۹۶۰ ساختمانهای ردیفی تحت تاثیر ضابطهٔ کارایی اقتصادی شکل میگرفتند و همچنین معماران تمایل داشتند فضاهای نیمه عمومی (مناطق ورودی، نه چندان صمیمانه، پاگردهایی بیش از حد کم عرض در مقابل آسانسورهاو...) را به حداقل برسانند و هنوز امکانات عمومی از قبیل آنبارها، پارکینگها، کودکستانها و ... اغلب به دلیل اندازهٔ خود ساختمان، منطقی به نظر میرسید (ارتباط مطلوب مناطق قابل استفاده و کمکی). فضای سبز عمومی بین ردیفها. تقریبا همیشه نقشی بیش از سطحی فاصله گذار ندارد مگر اینکه آپارتمانهای واقع در همکف با باغچههای خصوصی به یکدیگر متصل شوند. این بلوک ساختمان. وظیفهٔ خود را حداکثر تامین آپارتمانهایی با بیشترین کیفیت در کارایی، در کل ساختمان میداند و شکل گیری هر نوع آپارتمانی را امکانپذیر میسازد: آپارتمانهایی که افقی یا عمودی، سازماندهی شدهاند از آپارتمانهای کوچک متداول گرفته تا اتاقهای زیر شیروانی، دوبلکسها، دوترازهها، آپارتمانهای دارای سه سرویس و غیره. اندازه مدول شهری امکان برخورداری از انتخابهای متوع دسترسی را به ما میدهد (حتی در توسعهای منفرد) که میتواند به شکل پاگردها، رواقها، راههای عبور درون ساختمان و حتی چاه پلههای متوالی، نمود پیدا کند.
ساختمانهای منفرد
در این مقوله دو گونهٔ ساختمان منفرد کوشکی را دسته بندی کردهایم: گونهٔ کوچک که چون خانههای چند خانواری یا ویلای شهری نیز خوانده میشود و گونهٔ بزرگ که به راستی ساختی((منفرد)) است. گونهٔ کوچک که متداول تر نیز هست، گونهای است مختلط که امتیازات خانهٔ تک خانواری (از جمله مجاورت باغ، تعداد اندک ساکنان و هم ذات پنداری آنها با ساختمان، احساس حریم شخصی) را در ساختمانی چند خانواری فراهم میکند. تراکم اندک این گونه، آنها را بیشتر به صورت گونهٔ حومهای در ذهن مجسم میکند اما در برخی موارد آزمایشی، با جای دادن آنها در ردیفهایی چون ساختارهای بلوکی، ویلاهایی شهری نیز در بافت شهری استفاده شده است. در این نوع، جهت گیری ساختمان به هر چهار جهت اصلی امکانپذیر است. در بیشتر مواقع، دسترسی به این ساختمانها از مرکز تامین میشود. هر گونه تنوع در فرومهای آپارتمانی را در این گونه میتوان تصور کردن اما اغلب واحدهای مسکونی هم شکل به سبب حجم کوچکشان در کنار یکدیگر انباشته میشوند. در اینجا ارتباط با فضاهای سبز چون عاملی موثر در کیفیت زندگی تقدم مییابد؛ از جمله دسترسی مستقیم به باغچههای شخصی) در آپارتمانهای طبقهٔ همکف) یا گلخانهها، ایوانهای پوشیده، بهار خوابهای بامی به علاوهٔ زمین چمن مشترک. این ساختمانها به سبب قیمتهای بالای املاک در نواحی مرکز شهر که عمدتا خانه دیوارهای خارجی مشترک دارد، پر هزینهاند. برای ارائهٔ گونههایی از این نوع خانهٔ چند خانواری، نمونههایی از تعبیرهایی جدید و بزرگ- مقیاس از خانهٔ دارای حیاط مرکزی را اضافه کردهایم که کوچکتر از بلوک شهری و در عین حال بزرگ تر از خانهٔ دهلیزدار (آتریومی) سنتی است. آنچه در این نمونهها توسعه یافته است نوع جدیدی از بلوک ساختمانی شهری است که از تضاد دو بخش خانهای با حیاط مرکزی در جهت برخورداری از بهترین امتیازات از جمله: ناحیهٔ عمومی در نسبت به ایجاد تجمعی که در طراحی مشخصههای دسترسی و در طراحی خود حیاط مرکزی به چشم میخورد. کمتر بر ایجاد فضای سبز تاکید میشود. مقیاس و فرم این گونه، بسیاری از امتیازات مزبور ساختمانهای منفرد را تضمین میکندخانه یکی از مهمترین نیازهای بشر برای بقاء و تداوم اوست. اگر توجه داشته باشیم در زمانهای بسیار دور سرپناهی برای محافظت از عوامل جوی و همچنین حیوانات بوده است.
ساختمان پیمونی
فکر تهیه قطعات پیش ساخته به قرن هفدهم بر میگردد. انگلیسیهای مقیم آمریکا، از دیوارهای پیش ساختهای که از قابهای چوبی تشکیل شده بودند، استفاده میکردند؛ چرا که به راحتی در داخل انبار کشتی جا داده شده و قابل حمل بودند. آنها مدت کمی برای ساختن مسکن- از لحظه رسیدن کشتی به مهد تمدن جدید تا شروع فصل سرما- فرصت داشتند؛ لذا میبایست در کوتاه ترین مدت و با حداقل زحمت بتوانند سر پناهی برای خود تهیه کنند. این وضعیت اضطراری منجر به پیدایش سیستمی امریکایی معروف به قاب چوبی شد که تا امروز هم کاربرد دارد.
در اروپا، فکر پیمونی کردن ساختمانها در اواخر قرن نوزدهم شکل گرفت و انقلاب صنعتی در مسیر خود با پیدایش مواد ساختمانی جدید مانند تیرآهن و دیگر فراوردههای فلزی، فولاد و بالاخره بتن مسلح، موجب سرعت بخشیدن به ایجاد ساختمانهای صنعتی و پیمونی شد. کمبود نیروی کار بعد از جنگ جهانی دوم، محرک واقعی تسریع اجرای ساختمانهای پیمونی در کشورهای مختلف شد.
در انگلستان، شهرداری هرتفورد شایر در سال ۱۹۴۸ سیستم (کلاسپ) را به وجود آورد که معروفترین سیستم ساختمانی صنعتی مدارس است. این اقدامات کمکم به ساختمان منازل مسکونی هم سرایت کرد و از آن جا که نیاز به اندازههای استاندارد و ثابتی بود، انجمن پیمونهای (مدولار) در سال ۱۹۵۳ شکل گرفت که انجام کارهای اولیه پیمونهای و ارایه نظریهٔ ساختمانهای صنعتی را عهده دار شد به طوری که انگلستان در این زمینه به عنوان پیشتاز معرفی شد. در فرانسه یک مهندس ساختمان به نام آ. کاموس سیستمی را عرضه کرد که با ساختن ۴۰۰۰ واحد مسکونی برای وزارت مسکن فرانسه، موجب شهرت او شد؛ با همین سیستم بود که لوکوربوزیه اولین مرکز فراغت را ساخت.
خانههای ژاپنی
آثار نخستین سکونتگاههای مردم ژاپن از سه هزار سال قبل از میلاد، در گودالهایی که نوع آن در چینکهن نیز دیده میشود. این گونه خانهها در شرق و شمال ژاپن به فراوانی پیدا شده است. عوامل مهمی در معماری ژاپن تاثیرگذار بوده از جمله وفور جنگلهای بزرگ و استفاده از چوب در ساخت بناها. به غیر ازمصالح چوبی که گونهٔ حاکم در معماری قدیم ژاپن است، از آجر وخاک رس به صورت محدود برای سفالهای بام و اندود کردن دیوار استفاده می شده است. از چوب هم بر اساس نوع درخت و پوشش استفاده می شده است. مثلاً در قسمت جنوب از بامبو و در قسمت مرکز و شمال از نوعی سرو به نام هینوکی استفاده می شده است اما عامل اصلی استفاده از این نوع درختان مقاومت خوب در برابر عوامل جوی است. استفاده از پوست درختان و ساقه برنج (گالی یا وارا) و مادهای به نام کایا در پوشش خارجی بامهای شیب دار مورد مصرف بوده است. انواع معروف پوشش بامها در ژپن به صورت زیر بوده است:
دو شیبه کریزوما
چهار شیبهٔ محدب یا هوگیو
چهار شیبهٔ سه تیغ دار یا شیکو
چهار شیبه شکسته یا ایویمویا
استخوان بندی آن بیشتر از تیرها و تیرچهها از جنس بامبو میباشند و اتصالها از جنس طنابهای گیاهی است. برای پوشش سقف از گالی و پوست درخت هینوکی و همچنین سفال در دو نوع تخت و منحنی استفاده می شده است. برای پوشش سطح اتاقها و همچنین نشستن و خوابیدن از تاتامی استفاده میکردند (تاتامی همان حصیر از ساقهٔ برنج است). از تاتامی به عنوان واحد اندازهگیری در ساختمان استفاده میکردند. تحمل بار بوسیلهٔ ستونها بوده و دیگر نیازی به دیوارهای حمال نبوده از این رو از جدارههای سبک و مشبک برای جدا سازی فضا استفاده میکردند. نوع دیگر ساختمان در شرق ژاپن تاتانا است دارای پلان چهار گوش و طبقهٔ پایین آن ۲ الی ۳ پا، پایینتر از زمین قرار داشته است و بوسیلهٔ دیرک استخوان بنندی آنرا تشکیل می داده و بر روی آن ۲ تیر و۲ تیرچه قرار میدادند تیرهای مایلی هم بر رو ی آ«گذاشته که در نهایت شیب بنا را شکل میدهد نوع تکامل یافته تر آن به دلیل رطوبت زیاد در بعضی مناطق بالاتر از کف زمین ساخته میشود. یک نوع آن که با زیر سازی با سنگ و کمی بالاتر از سطح زمین است هیراکی نام دارد اما تاکایوکا کاملاً از سطح زمین بالاتر قرار میگیرد و پوشش آن بوسیلهٔ ۲ ستون که در انتهای ۲ ستیغ آن قرار میگیرد. فضای عملکردی خانههای کشاورزی به ۲ قسمت نشیمن و کارهای روزانه و دیگری استراحت و خواب تقسیم میشود و رفته رفته در طبقه همکف به ۲ و سپس ۴ اتاق تقسیم میشود.
مرکز اروپا، آلمان
آلمان واسطهٔ تبادل فرهنگشرق و غرب نوع مصالح مورد استفادهٔ آ«بوم آورد بوده است. از مصالح چوبی به دو صورت استفاده می شده است
در همهٔ سازهها , عمودی افقی و پوششها از چوب
در بعضی مناطق دیوارهای حمال از سنگ یا آجر ساخته شده و پوشش و استخوان بندی از چوب میباشند.
شیب بامهای ساختمانهای آلمان
دو شیبه با شیب بسیار زیاد به نام کلبالنکنداخ
دو شیبه با شیب ملایم به نام پفتنداخ